Vijestiiiiii

Sud BiH: Za zločin na Korićanskim stijenama 86 godina zatvora

481views

Prvostepenom presudom Suda BiH četvorica bivših policajaca iz Prijedora proglašena su krivim i osuđena na ukupno 86 godina zatvora zbog učešća u strijeljanju više od 150 muškaraca na Korićanskim stijenama u augustu 1992. godine, prenosi Birn Justice Report.
Zoran Babić i Milorad Škrbić osuđeni su na po 22 godine zatvora, Dušan Janković na 27, Željko Stojnić na 15, dok je Milorad Radaković oslobođen krivice.

Izricanju presude nije prisustvovao četvrtooptuženi Janković.

Četvorica optuženih proglašeni su krivim što su 21. augusta 1992. godine učestvovali u sprovođenju konvoja kojim je oko 1.200 civila iz Prijedora prevoženo prema Travniku, te što su na Korićanskim stijenama izdvojili više od 150 muškaraca i strijeljali.

Dušan Janković je u to vrijeme bio komandir Stanice policije u Prijedoru, dok su ostali optuženi bili pripadnici Interventnog voda Stanice javne bezbjednosti (SJB).
Suđenje petorici optuženih počelo je 30. marta 2009. godine. Prvobitno su istom optužnicom bili obuhvaćeni Damir Ivanković, Gordan Đurić i Ljubiša Četić, koji su nakon priznanja krivice osuđeni na 14, osam i 13 godina zatvora.
(Sarajevo-x.com)