Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Iz minute u minutu - STANJE U SIRIJI

State Department pozvao Assada da ode s vlasti

451views

Američki State Department odbacio je nedjeljni govor sirijskog predsjednika Bashara al-Assada kao beznačajan pokušaj da zadrži vlast u svojoj zemlji i zatražio od sirijskog čelnika da odstupi s vlasti.

“Assadov govor još je jedan pokušaj režima da zadrži vlast i ne čini ništa za cilj sirijskog naroda da ostvari političku tranziciju”, rekla je glasnogovornica State Departmenta Victoria Nuland.

“Njegova je inicijativa bez temelja u stvarnosti, potkopava napore zajedničkog posebnog predstavnika Lahdara Brahimija i samo bi omogućila režimu da nastavi svoju krvavu represiju nad sirijskim narodom”, dodala je Nuland i ponovila poziv SAD-a Assadu da odstupi s položaja.

Bashar al-Assad predstavio je u nedjelju ono što je nazvao novom inicijativom za okončanje rata u Siriji ali su to njegovi protivnici odbacili kao nastojanje da ostane na vlasti.

(Fena)