Vijesti

Srpski mediji pokrenuli kampanju protiv vaspitačice u obdaništu koja nosi hidžab

384views

Pojedini roditelji  srpske djece iz Srebrenice navodno su odlučili da ne šalju svoju djecu u obdanište “Poletarac”, jer u njemu radi vaspitačica koja nosi hidžab.
“U zahtjevu da pomenuta vaspitačica bude udaljena iz vrtića roditelji navode da vjerskim obilježjima nije mjesto u obdaništu i upozoravaju da neće dovoditi djecu dok problemi ne budu riješeni”, pišu Nezavisne novine koje su se uključile u ovu kampanju.
Oni su uputili dopis i Ministarstvu prosvjete i kulture RS i Republičkom pedagoškom zavodu kako bi ih upoznali sa problemima.
Ovu kampanju protiv vaspitačice koja nosi hidžab podržao je i Predsjednik Skupštine opštine Miloš Milovanović, čovjek čije ime se nalazi na spisku zločinaca koji su učestvovali u genocidu u Srebrenici, a koji je sačinila Vlada Republike Srpske. Također, Milovanović je kao bivši predsjednik boračke organizacije predvodio aktivnosti podrške Ratku Mladiću nakon što je uhapšen i isporučen u Hag. Za takvog predsjednik Skupštine opštine Srebreniac nedopustiov je da vaspitačica u vrtiću nosi hidžab. On je za srpske medije rekao da su predstavnici SNSD, SDS i DNS održali sastanak u vezi sa nedolaskom djece u “Poletarac” na kojem su donijeli sljedeći zaključak.
” Usaglasili smo se da zaposleni u obdaništu treba da budu jednoobrazno odjeveni bez isticanja nacionalnih, vjerskih i drugih obilježja. Neprimjereno je da djeca budu taoci političkih previranja”.
Zaista Bošnjaci svaki dan vode borbu z aopstanak u manjem bh.entitetu.

(saff.ba)