Vijestiiiiii

Srebrenik: “Živio Karadžić” na šehidskom spomen-obilježju

1kviews
Ispisivanjem uvredljivog grafita “Živio Karadžić” i razbijanjem nekoliko rasvjetnih tijela preksinoć oko 22.45 sati grupa vandala oskrnavila je šehidsko spomen-obilježje u Dubokom Potoku kod Srebrenika.

– Nešto prije 23 sata primijetio sam grupu od oko pet mladića sa skuterima na platou ispred šehidskog spomen-obilježja. S obzirom na činjenicu da su se nedolično ponašali, uputio sam se prema njima, a nakon što su me vidjeli pobjegli su lokalnim putem u pravcu naselja Bjelave. Tek kada sam prišao, uočio sam na spomen-obilježju pogrdan grafit i polupane sijalice koje su osvjetljavale centralni dio obilježja – kaže Mustafa Omerović, predsjednik Građevinskog odbora za izgradnju šehidskog spomen-obilježja u Dubokom Potoku.

On naglašava da se već duže na ovom mjestu u noćnim satima okupljaju i nedolično ponašaju za sada nepoznati mlađi muškarci. Skrnavljenje spomen-obilježja za 48 šehida s mjesnog područja Duboki Potok duboko je potreslo šehidske porodice i sve mještane desetak sela s ovog područja koji od policije traže hitnu istragu i otkrivanje počinilaca ovog djela.

Kako ističe Omerović, spomen-obilježje u Dubokom Potoku, u čiju je izgradnju uloženo oko 40.000 KM, svečano je otkriveno u junu prošle godine, a na njegovom centralnom dijelu ispisana su imena 48 šehida i poginulih boraca iz desetak sela s mjesnog područja Duboki Potok. Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije PS Srebrenik koji rade na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

(Avaz)