Vijesti

Sramno: Na Palama se gradi spomenik Dražinim četnicima

358views
Odbornik Demokratskog narodnog saveza (DNS) u Skupštini opštine Pale, Marko Kubatlija uputio je na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta “inicijativu za izgradnju spomen-obilježja poginulim i umrlim pripadnicima Jugoslovenske vojske u otadžbini, Aprilskog rata 1941. godine i četničkih jedinica sa Sarajevsko-romanijske regije”.

Odbornici Skupštine opštine Pale usvojili su ovu inicijativu.

– Jugoslovenska vojska u otadžbini i sve četničke jedinice bile su opredjeljene za antifašističku  borbu i oslobođenje svih jugoslovenskih naroda na prostoru porobljene Kraljevine Jugoslavije, poručio je Kubatlija u obrazloženju inicijative i dodao:

– Ova nesebična borba plaćena je životima desetina hiljada pripadnika ovog pokreta, među kojima je bilo i preko 400 ljudi sa Pala i susjednih mjesta poput: Prače, Hreše, Vučje Luke, Trebevića”, rekao je Kubatlija.

Kubatlija kaže da izgradnjom spomenika svim poginulim pripadnicima JVuO u Opštinskom odboru DNS-a žele da odaju priznanje i učesnicima Ravnogorskog pokreta sa Pala i susjednih opština i da konačno isprave višedecenijsku istorijsku nepravdu.

Podizanje spomen-obilježja pripadnicima pokreta  ratnog zločinca nastavak je rehabilitacije zločinačke ideologije ravnogorskog četničkog pokreta.

(Vijesti.ba)