Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Spriječen veliki napad i ubistvo potpredsjednika Afganistana

323views

Pet afganistanskih pobunjenika uhapšeni su  danas pod sumnjom da su planirali veliki napad u glavnom gradu Kabulu, saopštili su zvaničnici.

Osim hapšenja, izvršena je i pljenidba kamiona sa deset tona eksploziva, izjavio je portparol Nacionalnog direktorata za bezbjednost.

Vjeruje se da su pobunjenici iz mreže Hakani planirali da ubiju drugog potpredsjednika države Mohamada Halilija, prenio je BBC.

U izvještajima se navodi da je kod uhapšenih pronađen video-snimak sa detaljima plana. Pobunjenici su planirali da napadnu gusto naseljena područja glavnog grada eksplozivom koji je u kamionu bio sakriven ispod krompira.

Zvaničnici navode da bi se dogodilo veliko krvoproliće da je eksploziv aktiviran. Trojica uhapšenih su pakistanski državljani, a dvojica su iz Afganistana.

Prošle sedmice, 51 osoba je poginula u talasu koordinisanih napada koje su pobunjenici izvršili u Kabulu i još tri provincije.

(Srna)