Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Slovački granični službenici pucali na sirijske izbjeglice

652views

Slovački carinici su na granici između Slovačke i Mađarske pucali i ranili metkom u leđa izbjeglicu iz Sirije.
Sirijska izbjeglica, 26-ogodišnja žena prebačena je u bolnicu zbog operacije i trenutno je njeno zdravstveno stanje stabilno, kako prenosi The Telegraph.

Policajci su zaustavili četiri putnička vozila na ulazu u Slovačka iz Mađarske u ranim jutarnjim satima, piše u saopćenju administracija koja vodi carinsku službu. Tri automobila su se zaustavila odmah po nalogu policije, dok je četvrti nastavio da vozi i time ugrozio tri policajca, prenosi Reuters.

U saopćenju granične službe se navodi da su policajci pucali u zrak kao znak upozorenja, a kada su vidjeli da se automobil ni tada nije zaustavio, pucali su i u vozilo, pri čemu je povrijeđena jedna osoba.

-Nečuveno je da su graničari pucali na sirijske izbjeglice, nevine ljude koji bježe od rata, izjavio je Andrew Stroehlein, direktor nevladine organizacije Human Rights Watch.

(FENA)