Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Skoro 50 mrtvih u okršaju među milicijama u Libiji

380views
U trodnevnim sukobima među suparničkim milicijama na jugu Libije poginulo je skoro 50 ljudi, uprkos angažovanju vojske u pokušaju da se nasilje smiri.


Okršaji su se danas prenijeli u centar Sabhe, četvrtog najvećeg grada u Libiji. Ovo nasilje ukazuje na nemoć centralnih vlasti u Tripoliju da nametnu svoj autoritet u svim dijelovima zemlje poslije svrgavanja Moamera Gadafija. Zvaničnik Ministarstva untrašnjih poslova izjavio je da je armija poslala 300 vojnika sa juga zemlje u zonu sukoba, a iz Tripolija je krenulo još 300 pripadnika armije.

Suparničke milicije i plemenske grupe bore se za prevlast nad resursima širom Libije poslije prošlogodišnje pobune u kojoj je sa vlasti svrgnut Gadafi. Vladajući Nacionalni prelazni savjet nema na raspolaganju koherentne oružane snage i pokušava da uključi milicije u rad regularne armije i policije.

Danas je u sukobima poginulo 14 ljudi, a 30 osoba je ranjeno. Oko 20 osoba poginulo je u jučerašnjim okršajima, navode libijski zvaničnici.

(SRNA)