Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Skandal u Srbiji: RS nazvana državom u udžbenicima za osnovnu školu

508views

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Amera Jerlagić uputio je protestnu notu ambasadoru Srbije u BiH Stanimiru Vukičeviću povodom previda i nazivanja RS državom u udženiku za osnovnu školu. Protestnu notu objavljujemo u cjelosti.
” Vaša ekselencijo Ambasadore Vukičević, nadamo se da ste upoznati sa skandalom koji se desio u izdavačkoj kući ”Klett” sa izdanjem udžbenika za treći razred osnovnih škola, gdje je entitet Republika Srpska nazvan državom.

Očekujemo da hitno reagujete i zatražite od Vlade Republike Srbije da predmetni udžbenik hitno povuče iz upotrebe.

Svjedoci ste kao i svi mi, kako se mukotrpno grade i boljim stvaraju međudržavni odnosi dviju susjednih zemalja nakon svega što se desilo tokom kraja devedesetih godina. Ovakvi, recimo, previdi autora i recenzenata samo mogu stvarati nove probleme na putu stvaranja boljih međudržavnih odnosa naših dviju zemalja.

Vaša brza reakcija i povlačenje spornog udžbenika iz upotrebe biti će jedan ugrađeni kamen u izgradnji kuće naših boljih odnosa.

S poštovanjem,

Amer Jerlagić – Predsjednik Stranke za BiH “

(Vijesti.ba)