Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Iz minute u minutu - STANJE U SIRIJI

Sirijski putnički avion napustio Ankaru nakon prisilnog slijetanja

349views

Sirijski putnički zrakoplov odletio je u četvrtak iz zračne luke u Ankari nakon što su ga turski borbeni zrakoplovi prisilili u srijedu navečer da sleti na aerodrom pod sumnjom da prenosi vojnu opremu za snage sirijskog predsjednika Bašara al Asada .

Avion je letio iz Moskve za Damask, a presreli su ga zbog informacije da nosi “necivilni teret”, rekao je turski ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu. Turske su vlasti objavile da su zaplijenile dio tereta iz zrakoplova no nisu otkrile o čemu se radi.

Turska otvoreno podupire ustanike koji žele srušiti sirijskoga predsjednika Bašara al-Asada.

U prizemljenom avionu Airbusu A320 bilo je 35 putnika. Turski su ga mlažnjaci otpratili do aerodroma Esenboga na sigurnosnu provjeru koja je obavljena nakon što su putnici izašli iz aviona.

Napetosti u odnosima Turske i Sirije u porastu su od prošlog tjedna kada je sirijska granata ubila petero civila u turskom pograničnom gradu Akcakaleu. Turska je na taj napad odgovorila i od tada je topnička razmjena vatre u području oko granice svakodnevna pojava.

(novilist)