Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Stanje u Siriji

Sirijski pobunjenici dobili oružje koje će “promijeniti tok bitke”

425views

Sirijski pobunjenici nedavno su dobili novo oružje koje će “promijeniti tok bitke” protiv sirijskog režima, rekao je u petak za AFP glasnogovornik Slobodne sirijske armije (FSA).

Grupa zemalja “Prijatelji Sirije”, koja podržava pobunjenike, objavit će u Dohi u subotu da će naoružati opoziciju.

– Dobili smo velike količine nove vrste oružja, uključujući i neke koje smo tražili i mi vjerujemo da ćemo promijeniti tok bitke na kopnu. Počeli smo dijeliti oružje po frontovima. Ono će biti u rukama profesionalnih vojnih oficira i pripadnika FSA – rekao je medijski i politički koordinator FSA-e Luaj Mukdad.

On nije precizirao o kojoj vrsti oružja se radi niti kada su ga dobili, ali je dodao da se nova isporuka očekuje u narednim danima, dodavši da su pobunjenici tražili “oružje za odvraćanje napada”.

Ove pošiljke oružja uslijedile su nakon što su SAD obećale da će slati oružje pobunjenicima jer su otkrile da je sirijski režim upotrijebio hemijsko oružje.

(Fena)