Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Stanje u Siriji

Sirijski hakeri napali “Skype”

509views

Hakerska grupa “Sirijska slobodna armija”, koja podržava sirijskog predsjednika Bashara al-Assada, preuzela je odgovornost za hakerski napad na naloge korisnika internetskog servisa “Skype”.

Grupa je na “Twitteru” objavila lične podatke Stevea Ballmera, direktora “Microsofta”, koji odlazi u penziju, uz poruku: 

“Uz pomoć ovih detalja, možete da se zahvalite `Microsoftu` zbog nadgledanja vaših naloga i elektronske pošte”.

 

Hakeri su pozvali korisnike interneta da ne upotrebljavaju “Microsoftove” servise za elektornsku poštu “Hotmail” i “Outlook”, jer kompanija “nadgleda podatke i prodaje ih državama”.

Slične poruke bile su ostavljene na “Skypeovim” zvaničnim stranicama na “Facebuku”, ali su kasnije uklonjene. Hakeri su ih potom ponovili na “Twitteru”.

Edward Snowden, nekadašnji službenik američke Agencije za nacionalnu bezbjednost, odao je medijima podatke o postojanju obimnog programa elektronske špijunaže u kojoj se koriste i serveri velikih tehnoloških firmi, uključujući “Maicrosoft”.

(Srna)