Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Sirijske snage nastavile ofanzivu na Hamu

291views
Sirijska vojska je drugi dan uzastopno bombardirala pobunjeni grad Hamu u središnjem dijelu Sirije gdje je jedna osoba ubijena, saopćili su Lokalni koordinacioni odbori (LCC).

Dnevni list El-Vatan, blizak vlastima, piše o ofanzivi koja ima za cilj preuzimanje nekoliko četvrti iz ruku pobunjenika, nakon što napori uloženi da se pronađe mirno rješenje nisu uspjeli.

“Sirijska vojska je bombardirala Hamu teškim oružjem. Milicija odana režimu i agenti sigurnosti potpomognuti tenkovima bombardiraju sve dijelove četvrti Bab Kubli”, saopćili su Lokalni koordinacioni odbori koji organiziraju mobiliziranje militanata na terenu.

“Moguće je da ima mrtvih i ranjenih. Kuće su srušene”, saopćio je LCC i dodao da je “raspoređeno 4.000 vojnika i oklopnih vozila” u ovom gradu, 200 kilometara sjeverno od Damaska.

“Vlasti su odlučile da konačno reguliraju stanje u gradu i oslobode ga od naoružanih milicija”, piše El-Vatan.

Dnevni list dalje navodi da “posredovanje arapskih posmatrača u saradnji s lokalnim vlastima nije uspjelo smiriti situaciju”.

Sirijski režim odbija priznati veličinu narodne pobune koja traje od marta i pripisuje nasilje “naoružanim grupama”.

(FENA)