Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Sirijska vojska u novoj ofanzivi

390views

Sirijske snage bezbjednosti počele opsežnu operaciju u više sela na sjeverozapadu Sirije, saopštila je sirijska organizacija za ljudska prava.

Kako se precizira, tokom jutra snage vojske i policije ušle su u više sela kod Džabal al-Zauije “koristeći teško naoružanje” u potrazi za skrovištima pobunjenika.”Presječeni su putevi koji povezuju sela, postavljeni su kontrolni punktovi, a snage bezbjednosti počele su s hapšenjima”, dodaje ta sirijska organizacija.

Iz jednog od tih sela, Ablina, jeste i Husein Armuš, prvi oficir koji je početkom juna napustio vojsku zbog represije nad demonstrantima koji gotovo šest meseci traže odlazak sirijskog predsednika Bašara al-Asada.Armuš je uspeo da napusti Siriju i sada se nalazi na čelu “brigade slobodnih oficira”.

Međunarodna zajednica povećava pritisak na Siriju, Arapska liga je u utorak pozvala sirijske vlasti da “odmah prekinu s prolivanjem krvi” i počnu da sprovode reforme.

Prema procjeni UN, u represiji vlasti u Siriji do sada je poginulo više od 2.600 ljudi, dok sirijske vlasti navode da se bore protiv oružanih terorističkih bandi.

(RSE)