Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Sirijska vojska preotela grad Deir el-Zur od pobunjenika

399views
Sirijska vojska je u utorak preotela grad Deir el-Zur na istoku države od pobunjenika nakon kratkotrajnog sukoba s pobunjeničkim snagama, pod čijom kontrolom se grad nalazio nekoliko dana.

Aktivista Osama Mensur rekao je da su vladine trupe i oklopna vozila ušli u grad koji se nalazi oko 100 kilometara od granice s Irakom, izazvavši kratkotrajni oružani sukob sa borcima Slobodne sirijske armije.

Mensur je rekao da su se pobunjenici prestali boriti, nakon čega su se povukli u svoja skloništa, jer su se bojali da bi nastavak sukoba mogao uništiti grad, kao što se desilo s drugim gradovima koji su se nalazili pod kontrolom pobunjenika.

” Znali su da neće moći zadržati kontrolu nad gradom, pa su odlučili da se prestanu boriti. Znali su da će, ako nastave, režim upotrijebiti teško naoružanje i ubiti mnoge civile”, rekao je on.

Pobunjenicima je nedostajalo naoružanje i municija, prenio je AP.

(FENA)