Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Stanje u Siriji

Sirijska opozicija počela razgovore na mirovnoj konferenciji

435views

Sirijska opozicija u egzilu u subotu je započela razgovore o svom učešću sljedeće sedmice na mirovnoj konferenciji Ženeva II, namijenjenoj pronalasku političkog rješenja sirijskog građanskog rata, saznaje se od njenih članova.

Na sastanku iza zatvorenih vrata u hotelu, u dalekom predgrađu Istanbula, članovi glavne skupštine Opozicijske koalicije treba da se izjasne glasanjem najkasnije u toku dana, javlja agencija AFP.

Umjerena opozicija sirijskog predsjednika Bašara el-Asada je vrlo podijeljena o tome hoće li sjesti za pregovarački stol s predstavnicima režima iz Damaska ili da to ostavi zapadnim i arapskim pokrovoteljima.

Konferencija nazvana Ženeva II, koja treba započeti u srijedu u Montreuxu (Švajcarska), ima cilj da pronađe političko rješenje kojim se može okončati građanski ratu Siriji, u kojem je poginulo više od 130.000 osoba i izbjegli i raseljeni milioni od marta 2011. godine.

(Fena)