Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Sirijska opozicija neće biti u Ženevi u petak

456views

Sirijska opozicija neće biti sutra u Ženevi za početak posrednih mirovnih pregovora s predstavnicima sirijskih vlasti pod pokroviteljstvom UN, rekao je agenciji Frans pres portparol opozicije.

“Da, sastanci u Ženevi počeće sutra i mi nećemo biti tamo jer još nismo donijeli odluku”, rekao je Monzer Mahos, portparol Visokog odbora za pregovore (HNC).

To tijelo specijalno je formirano u decembru prošle godine da predstavlja glavne političke i oružane opozicione grupe u Siriji tokom indirektnih pregovora sa režimom Bašara al Asada.

Mahos je rekao da će predstavnici opozicije nastaviti svoje pregovore sutra.

Prethodno je izaslanik UN za Siriju uputio poziv da se pregovori u Ženevi održe i ocijenio u poruci upućenoj direktno sirijskom narodu da je pet godina rata suviše dugo.

“Vidjeli ste dovoljno konferencija. Ova ne smije da propadne”, rekao je Stefan de Mistura u video poruci, aludirajući na prethodne sastanke organizovane od početka sukoba u Siriji u martu 2011. koji su svi propali.

On je rekao da sirijski narod sada treba da pozove svoje delegate da odu na konferenciju i da ne smiju da propuste tu priliku.

(RSE)

Podijelite ovaj sadržaj…