Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Stanje u Siriji

Sirijska državna delegacija zadržana u Atini

363views

Sirijska državna delegacija, koja putuje na međunarodne mirovne razgovore u Švajcarskoj, zadržana je danas na aerodromu u Atini jer je njenom avionu onemogućeno da sipa gorivo, prenijela je sirijska državna televizija.

U izvještaju se navodi da je avion prethodno dobio dozvolu da prođe kroz grčki vazdušni prostor i sleti u Atini radi sipanja goriva.

Pripreme mirovne konferencije obilježene su obrtima u posljednjem trenutku, pošto su UN sinoć povukle poziv za učešće Irana, nakon što je sirijska opozicija zaprijetila da će, ako to ne bude učinjeno, bojkotovati sastanak.

Mirovna konferencija trebalo bi da počne sutra, a na njoj će se prvi put sresti predstavnici sirijskog predsjednika Bašara al Asada i njegovi protivnici.

Komentatori smatraju da postoje male šanse da će na sastanku biti ostvaren značajniji rezultat, pošto su borbe u Siriji eskalirale, a nijedna strana ne pokazuje da je spremna da odustane od svojih zahtjeva, niti od pobjede u ratu.

(Srna)