Iz minute u minutu - STANJE U SIRIJI

Sirijska drama se nastavlja: Danas 50 poginulih

417views

Međunarodna organizacija za nadgledanje poštivanja ljudskih prava u Siriji je saopćila da sirijska vojska odana predsjedniku Basharu al-Assadu od ranih jutarnjih sati izvodi artiljerijske napade na gradove u kojima su većinom smješteni pobunjenici i da je u tim napadima poginulo najmanje 50, a ranjeno na desetine osoba.

U saopćenju londonske organizacije se navodi kako su u današnjim granatiranjima Damaska ubijene najmanje 34, a ranjene desetine ljudi. Artiljerijska dejstva sirijske vojske nastavljena su i u Derai, Homsu, Lazkiyeu, Idlibu, dok je u Halepu izvedeno i nekoliko zračnih napada.

Lokalni aktivisti londonske organizacije su saopćili da su pripadnici pobunjeničkih snaga srušili helikopter sirijske vojske i zarobili ranjenike sirijskih snaga sigurnosti u glavnom gradu Damasku.

Dopisnik agencije Anadolija iz Sirije je javio da su nastavljeni žestoki oružani sukobi pobunjeničkih snaga Oslobodilačke vojske Sirije i Assadove vojske, te da se ljudskoj drami u toj zemlji ne nazire kraj.

(Anadolija)