Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Stanje u Siriji

Sirija: U sukobu između pobunjenika 62 mrtvih

345views

U oštrim borbama između rivalskih pobunjeničkih grupa u istočnoj Siriji poginulo je 62 ljudi, saopštili su aktivisti Sirijske opservatorije za ljudska prava, čije je sjedište u Velikoj Britaniji.

Iz te organizacije u nedjelju je saopšteno da se borbe među pobunjeničkim grupama vode u okolini tri sela u naftom bogatoj provinciji Deir el-Zour u blizini granice sa Irakom, prenosi Accociated Press.

U tim borbama do sada je poginulo 62 pobunjenika, a borbe između pobunjeničkih grupa natjerale su stotine civila da napuste svoje domove, naveli su iz Opservatorije.

Borbe se vode između pripadnika grupe Islamska država Iraka i Levanta, nastale izdvajanjem iz mreže Al Kaida, i pripadnika grupe Nusra front, koja je povezana sa Al Kaidom.

Te dvije grupe mjesecima se bore za kontrolu nad teritorijom koju su prethodno zajednički preoteli od snaga lojanih sirijskom predsjedniku Bašaru el Asadu.

(Avaz)