Stanje u Siriji

Sirija: U posljednja 24 sata poginulo petero djece i 18 žena

420views

U posljednja 24 sata širom Sirije u napadima režimskih snaga odanih Basharu al-Assadu poginulo je 75 osoba od čega petero djece i 18 žena, prenosi Anadolu Agency (AA). U napadima iz zraka i sa kopna u Homsu su poginule 34 osobe, Hami 23, Deri 26, Idlibu pet, u predgrađu Damaska četiri i u Halepu tri osobe, saopćila je Organizacija za nadgledanje poštivanja ljudskih prava u Siriji.

U mjestima Seyide Zeynep, Babila, Beyt Sehim i Berze koja se nalaze pokraj Damaska došlo je do oružanih sukoba između jedinica Hezbollaha, Brigade Ebu Fadil Abbas Fadila i oružanih pripadnika opozicije, saopćilo je Generalno vijeće Sirije.

U saopćenju se takođe navodi da su vojni avioni sirijske vojske bombardovali gradove u regiji Babila i mjesta Nesbiyei Harzeme te da su jedinice Oslobodilačke vojske Sirije uništile jedan tenk sirijske vojske u blizini Damaska.

U napadima Oslobodilačke vojske Sirije na međunardoni aerodrom u Halepu i vojnu bazu u Neyrabu uništen je veliki broj aviona, a opozicija je u napadu koristila rakete domaće proizvodnje.

Režimske snage u selu Vadi Mola kod Homsa pogubile su veliki broj porodica, ali za sada nije poznat broj nastradalih osoba, navodi se u saopćenju.

(AA)