Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Iz minute u minutu - STANJE U SIRIJI

Sirija: U operacijama vladinih snaga ubijena 41 osoba

306views

U više artiljerijskih napada u gradovima diljem Sirije smrtno je stradala 41 osoba, saopštila je Organizacija za ljudska prava sa sjedištem u Londonu.

Prema saopštenju, u Homsu koji je duže vrijeme meta artiljeriskih napada ubijeno je 14, Deyru’z-Zoru deset, Idlibu pet, Aleppu i Deri po tri, Damasku i Hami po dvije, te u Suvejdu i Kunejtri po jedna osoba.

Sirijsko revolucionarno vijeće, u međuvremenu je saopštilo da je u naselju Nirab u blizini grada Idliba pronađeno više beživotnih tijela sa tragovima mučenja, dok je veliki broj stambenih objekata u naseljima u blizini Homsa porušen uslijed minobacačke vatre.

Kako stoji u saopštenju, u artiljerijskim napadima koji u gradu Rastanu traju od ranih jutarnjih sati, smrtno je stradalo više osoba među kojima ima i djece. Prema istom izvoru, u Deri je danas više od deset pripadnika sirijskih snaga sigurnosti pristupilo Slobodnoj vojsci Sirije. Među ovim osobama nalazi se i nekoliko visoko rangiranih oficira.

(Anadolija)