Stanje u Siriji

Sirija: U eksploziji autobombe poginulo 20 osoba

386views

Međunarodni opservatorij za ljudska prava u Siriji saopćio je danas da je u oružanim operacijama sirijske vojske odane režimu predsjednika Bashara al-Assada u posljednja 24 sata poginulo najmanje 65 osoba, među kojima je 17 djece i četiri žene, javlja Anadolu Agency (AA).

Sirijska vojska je u operacijama na područjima, koja pod kontrolom drže pobunjenici, koristila svu raspoloživu kopnenu i zračnu artiljeriju, a najviše poginulih bilo je u Halepu, gdje je život izgubilo ukupno 15 osoba.

U Damasku i njegovim provincijama zabilježeno je 13 poginulih osoba, u Idlibu i Derai po devet osoba, u Hami, Deyru’z Zoru i Haseki po šest, te u gradu Rakki jedna osoba.

Lokalni koordinacijski komiteti (LCC) javljaju da se rat nastavlja diljem Sirije nesmanjenim intenzitetom i da i dalje traju žestoke borbe između sirijske vojske i pobunjeničke Oslobodilačke vojske Sirije (FSA).

Sirijska novinska agencija SANA javlja da su sirijske vlasti u saradnji sa Arapskim polumjesecom premjestili više od 2.000 ljudi u sigurnu enklavu u damaškoj regiji Muadamiyi.

(AA)