Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Sirija: Prorežimska milicija “Šabiha” ubila 34 osobe

404views

Sirijska Kancelarija za ljudska prava u Londonu saopštila je da su gradu Homsu pronađena tijela 34 Sirijca koje je danas otela prorežimska milicija “Šabiha”.

Ova kancelarija je navela da je jedan njen aktivista rekao da je “u predgrađu Al-Zahra vidio tijela 34 civila koje je otela milicija Šabiha”.

Ovi civili oteti su iz nekoliko “antirežimskih predgrađa” u Homsu, dodala je Kancelarija za ljudska prava, prenosi AFP.

Ranije danas, sirijske snage bezbjednosti ubile su pet civila u provinciji Homs, dan nakon što je 30 osoba poginulo u nasilnom gušenju protesta u centralnom dijelu zemlje, saopštila je takođe ova kancelarija, a širom zemlje je uhapšeno 50 studenata koji su učestvovali u demonstracijama.

Do eskalacije sukoba je došlo nakon što je ministar inostranih poslova Sirije najavio da će Damask pozitivno odgovoriti na zahtjeve Arapske lige.
Sirija je suspendovana iz Arapske lige, čije članice zahtijevaju od te zemlje da primi posmatrače koji bi nadzirali aktivnosti snaga bezbjednosti, koje su do sada, prema izvještaju UN, ubile više od 4.000 učesnika demonstracija.

(Tanjug)