Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Iz minute u minutu - STANJE U SIRIJI

Sirija osudila izjave egipatskog predsjednika

291views
Sirijsko ministarstvo unutrašnjih poslova osudilo je u četvrtak govor egipatskog predsjednika Muhameda Mursija o Siriji, kazavši da je to “očigledno miješanje” u unutrašnje poslove te države.

U oštroj reakciji u četvrtak, ministarstvo je saopćilo da su Mursijeve primjedbe o Siriji otvoreno zadiranje u pravo sirijskog naroda da odluči o svojoj sudbini bez strane intervencije.

U srijedu je Mursi održao govor na sastanku ministara vanjskih poslova Arapske lige u Kairu, kazavši da poručuje sirijskom režimu da još uvijek imaju priliku da zaustave krvoproliće, javila je Xinhua.

“Ono što je Mursi rekao je dio medijskog podsticaja koji ima za cilj da pogorša nasilje u Siriji”, saopćilo ministarstvo, dodavši da nema razlike između njega i “drugih vlada koje podržavaju oružane terorističke grupe finansiranjem, oružjem i obukom terorista, što ih je učinilo saveznicima u prolivanju sirijske krvi”.

(FENA)