Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Sirija: Ki Munov poziv “neprihvatljiva drskost”

406views

Sirijski državni dnevni list “Al tavra” ocijenio je danas da je poziv generalnog sekretara UN Ban Ki Muna upućen predsjedniku Bašaru Al Asadu da zaustavi ubijanje građana “neprihvatljiva drskost”.

List je ocijenio da je apel Ki Muna dio “koncentrisane kampanje” koja se vodi protiv Sirije.

Generalni sekretar UN je kritikovan kao osoba koja igra ulogu koja savršeno odgovara Vašingtonu.

Ki Mun je juče u Bejrutu na konferenciji o demokratiji u arapskom svijetu pozvao sirijskog predsjednika Asada da “prekine nasilje i ubijanje svog naroda”.

“Ukoliko je zaista zabrinut za Sirijce zbog onoga s čime se oni suočavaju, mogao da je da obiđe mjesta o kojima govori i lično se na terenu uvjeri u cinjenice”, piše u uredničkom komentaru “Al tavra”.

Sirijske vlasti tvrde da su za nasilje u zemlji odgovorne strane terorističke naoružane bande, te da je u okršajima sa njima od početka nemira poginulo više od 2 000 pripadnika vojske i policije.

Prema podacima UN, od početka antirežimskih demonstracija prije devet mjeseci, u Siriji je poginulo više od 5 000 ljudi.

(RSE)