Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Iz minute u minutu - STANJE U SIRIJI

Sirija: Jučer stradalo najmanje 90 osoba

442views

Organizacija za nadgledanje poštivanja ljudskih prava u Siriji (SNHR) saopštila je da je u operacijama sirijske vojske odane predsjedniku Basharu al-Assaduz u više gradova stradalo najmanje 90 osoba jučer.

Organizacija sa sjedištem u Londonu navela je da je u predgrađima glavnog grada Damaska, u operacijama sigurnosnih snaga, 56 osoba izgubilo život, dok je na desetine ranjenih.

Bombardovan je i palestinski izbjeglički kamp Yermuk u Damasku, a do sukoba je došlo i u naselju Beyt Sehim. Organizacija je saopštila da je u Halepu poginulo 12 osoba, Hami 10, Idlibu sedam, Rakki i Deri po dvije i u Homsu jedna osoba.

Sukobi između Oslobodilačke vojske Sirije i Assadovih vojnih snaga na Međunarodnom aerodromu u Damasku još uvijek traju. U Halepu je došlo do sukoba između opozicionara i sigurnosnih snaga na vojnom aerodromu u Kuyrsu, a organizacija je navela i da su sigurnosne snage bombardovale veliki broj naselja u ovom gradu.

(Anadolija)