Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Iz minute u minutu - STANJE U SIRIJI

Sirija: Assad prihvatio prijedlog o primirju tokom Bajrama

400views

Specijalni predstavnik Ujedinjenih nacija i Arapske lige za Siriju El Ahdar el-Ibrahimi jutros se u Kairu sastao sa predsjednikom Arapske lige Nebilom Arabijem i tom prilikom izjavio da je sirijski predsjednik Bashar al-Assad prihvatio poziv na primirje za vrijeme Kurban bajrama.

„Assadova vlast je prihvatila primirje i odluku o prihvatanju primirja će uskoro objaviti u pisanoj formi“, rekao je Ibrahimi.

Napominjući da se sastao i sa nekim od predstavnika pobunjeničkih grupa za vrijeme posjete Siriji, Ibrahimi je kazao da su i oni prihvatili prijedlog o prekidu vatre i da je to šansa da se nakon mirnog Bajrama sjedne za stol i razgovara o konačnom primirju u toj zemlji.

Predsjednik Sirijskog nacionalnog vijeća Abdulbasid Seyda je ranije izjavio da će pobunjeničke snage ispoštovati primirje samo ukoliko to učine i snage odane Assadovom režimu.

(Anadolija)