Vijesti

SIPA uhapsila ratnog zločinca i kod njega pronašla top i arsenal oružja

486views

Po nalogu tužioca Tužilaštva BiH, ovlašteni policijski djelatnici SIPA, rano jutros su na području Skelana, lišili slobode Trifunović Milenka, zv. „Čop“, rođenog 07.01.1967. godine u Srebrenici.

Radi se o osobi koja je, u Sudu BiH osuđena na kaznu od 33 godina zatvora, zbog krivičnog djela genocida, počinjenog na lokalitetu Zemljoradničke zadruge u Kravici u julu 1995. godine. Ovom osuđenom je nakon odluke Ustavnog suda BiH, prekinuto izdržavanje zatvorske kazne.

Prilikom lišenja slobode i pretresa, u pomoćnom objektu kuće osumnjičenog, policija je pronašla i zaplijenila protuavionski top, te veću količinu oružja i streljiva, čija nabavka i držanje, ni pod kojim uvjetima, nisu dozvoljeni građanima Bosne i Hercegovine,

Po nalogu Tužiteljstva BiH vrše se pretresi na više lokacija na području Skelana.

Trifunović Milenko, lišen je slobode i osumnjičen je za krivično djelo neovlaštenog prometa oružjem i vojnom opremom iz članka 193. KZ BiH.

Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predat postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičenog  te nakon toga donijeti odluku o prijedlogu za određivanje mjere pritvora, saopćeno je iz Press službe Tužilaštva BiH.

(Vakat.ba)