Vijestiiiiii

Sedam poginulih u novim izraelskim napadima na Gazu

348views

Izraelska vojska je u ranim jutarnjim satima nastavila sa artiljerijskim napadima na Pojas Gazze, a jutrošnja meta napada bila je i zgrada palestinske vlade, koju je pogodilo pet raketa i koja je u potpunosti devastirana.

U izjavi za agenciju Anadolija, glasnogovornik Hamasa Tahir en-Nunu je kazao da ovaj napad neće zaustaviti rad Vlade i da će napadači biti kažnjeni.

Palestinsko Ministarstvo zdravstva je saopćilo da je u napadu izraelske vojske na kuću jednog od lidera Hamasa Sulejmana Salaha srušena njegova kuća, a da je iz ruševima izvučeno više od 30 osoba, pretežno djece i žena, a da je zdravstveno stanje dvoje povrijeđenih izuzetno teško.

U saopćenju se navodi da je napad izveden bombama iz vojnog izraelskog aviona F-16, a da je meta napada bio upravo Salah.

U jutrošnjim napadima izraelske vojske na gradove u Pojasu Gazze ubijeno je sedam Palestinaca, i to u gradu Refahu tri, Tel es-Sultanu jedna i u el-Megaziju tri osobe. U napadima su teže povrijeđene četiri osobe među kojima jedno dijete i tri žene.

Lokalni izvori su javili da je meta jutrošnjih izraelskih napada bio i mesdžid u jednom naseljenom mjestu u centru Gazze, a u napadu su teže povrijeđene dvije osobe.

Također, izraelski vojni avioni bombardirali su i pusta polja u pograničnom pojasu između Gazze i Egipta, javlja dopisnik agencije Anadolija.

(Anadolija)