Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Saudijski kralj pozvao Katarane da obave hadž

725views

Saudijska Arabija će otvoriti svoju kopnenu granicu s Katarom kako bi dozvolila hodočasnicima iz ove države da prođu i obave hadž, objavila je zvanična saudijska novinska agencija.

U saopćenju objavljenom u četvrtak se navodi kako će granični prijelaz Salwa biti otvoren za katarske državljane koji žele obaviti hodočašće i kako će oni prolaziti bez potrebnih elektronskih dozvola.

Dodaje se kako je saudijski kralj Salman bin Abdulaziz Al Saud pozvao Katarane da ove godine obave hadž o njegovom trošku.

Kralj Salman je, također, naredio da privatni mlazni avioni, koji pripadaju saudijskim aviokompanijama, otputuju na aerodrom u Dohu kako bi “doveo sve katarske hodočasnike o njegovom trošku”.

Granični prijelaz Salwa je zatvoren nakon što su Saudijska Arabija, Egipat, Bahrein i Ujedinjeni Arapski Emirati prekinuli diplomatske i trgovinske veze s Katarom 5. juna, optuživši ovu zaljevsku državu da podržava “terorizam”, što Doha negira.

(AJB)