Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Saudijski kralj: Povjerenje svijeta u Ujedinjene narode potreseno

377views

Minber.ba – Saudijska Arabija je osudila ruski i kineski veto na rezoluciju UN-a o Siriji kao »nepovoljan« potez.

Saudijski kralj Abdullah izjavio je u petak da je povjerenje svijeta u Ujedinjene narode potreseno nakon što to tijelo nije uspjelo donijeti rezoluciju protiv smrtonosne akcije slamanja demonstracija od strane sirijskog režima.

“Svi smo se mi ponosili Ujedinjenim narodima koji su nas spajali, a ne dijelili … ali ono što se dogodilo ne nagovještava dobro, jer je povjerenje svijeta u Ujedinjene narode nesumnjivo potreseno,” rekao je kralj Abdullah u govoru na televiziji.

“Mi prolazimo kroz zastrašujuće dane i nažalost, ono što se dogodilo u Ujedinjenim narodima je apsolutno za žaljenje”, rekao je kralj.

Kralj Abdullah je aludirao na veto Rusije i Kine na rezlociju UN-a kojom se osuđuje sirijski režim za upotrebu sile protiv demonstranata.

“Bez obzira koliko su moćne, države ne mogu vladati cijelim svijetom”, rekao je on. “Svijetom se upravlja pameću, po pravdi, po moralu i pravednosti.”

Izvor: Arabnews.com

Za minber.ba preveo i prilagodio: Edin D.

(Minber.ba)