Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Saudijski fond odobrio projekte u BiH vrijedne oko 47 miliona KM

759views

Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda primio je danas ambasadora Saudijske Arabije u BiH Hanija bin Abdulaha Mominaha koji ga je obavijestio da je Saudijski fond za razvoj odobrio finansiranje dva važna projekta u BiH, ukupne vrijednosti od oko 47 miliona KM.
Bevanda je zahvalio za podršku koju pruža Saudijska Arabija, posebno u finansiranju projekata koji imaju socijalnu dimenziju, saopšteno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

Tokom sastanka naglašeno je da je Odbor Saudijskog fonda odobrio projekat “Modernizacija zdravstvenih ustanova na području Hercegovačko-neretvanskog kantona” u vrijednosti od 33.075.980 KM, dok će 13.568.705 KM biti odobreno za “Kapitalne projekte u Starom gradu Sarajevo”.

Odluka Odbora Saudijskog fonda prvi je korak u realizaciji ovih projekata, a na institucijama vlasti je da dalje završe propisane procedure kako bi sredstva bila dostavljena za namjenu koja je odobrena, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da su Bevanda i Mominah razgovarali o nastavku saradnje dvije zemlje koja se realizuje u skoro svim oblastima, te izrazili zadovoljstvo stepenom saglasnosti i dobrih rezultata koje postižu.

Naglašeno je da Ministarstvo finansija i trezora BiH ima dobru i uspješnu saradnju s Ambasadom Saudijske Arabije u BiH i Saudijskim fondom za razvoj putem koga su realizovani milionski projekti širom BiH.

(Agencije)