Vijestiiiiii

Saudijske trupe ulaze u dubinu Bahreina

374views

Saudijske trupe koje su ušle na teritoriju Bahreina kreću se ka gradu Rifi, sunitskom muslimanskom području koje je dom kraljevske porodice i gdje se nalazi jedna vojna bolnica, izjavili su očevici.

Oni su vidjeli 150 oklopnih vozila i oko 50 drugih vozila u koloni, uključujući ambulantna kola, cisterne sa vodom, autobuse i džipove. Vozila nose lako naoružanje i nema tenkova ili lansirnih rampi za rakete.

Na parkingu ispred bahreinske vojne bolnice smješteni su šatori za pružanje prve pomoći, a područje je zatvoreno za javnost.

U Rijadu je objavljeno da je Saudijska Arabija reagovala na bezbjednosnu prijetnju u susjednom Bahreinu, u kojem sedmicama traju demonstracije protiv vlasti.

“Savjet ministara je potvrdio da je reagovao na zahtjev Bahreina da dobije podršku”, navodi se u Vladinom saopštenju koje je prenijela državna agencija SPA.

U saopštenju se ukazuje na sporazum šest zemalja o formiranju Zalivskog savjeta za saradnju, sa odredbom da se svako ugrožavanje bezbjednosti jedne članice ovog tijela smatra kao ugrožavanje bezbjednosti svih članica.

(Srna)