Vijestiiiiii

Sastanak Kerrya sa Mursijem: Podrška SAD-a demokratskim procesima u Egiptu

631views

Šef američke diplomatije John Kerry, u sklopu drugog dana službene posjete Egiptu, u Kairu se sastao se egipatskim predsjednikom Muhammedom Mursijem.

Na sastanku održanom u predsjedničkoj palati, osim o bilateralnim odnosima, bilo je riječi i o sirijskoj krizi, palestinskom pitanju te drugim dešavanjima u regiji, saznaje dopisnik agencije Anadolija.

Tokom razgovora, Kerry je predsjedniku Mursiju prenio poruku podrške američkog predsjednika Baracka Obame u vezi sa demokratskim procesima u Egiptu.

Šef američke diplomatije ukazao je na važnost uspostavljanja stabilnosti u zemlji i pomirenja sa opozicijom kada je u pitanju prevazilaženje trenute političke situacije u Egiptu.

Egipatsko Predsjedništvo još uvijek nije dalo službeno saopćenje u vezi sa sastankom šefa američke diplomatije Johna Kerrya i egipatskog predsjednika Muhammeda Mursija.

U sklopu službene posjete Egiptu, John Kerry se sastao sa ministrom vanjskih poslova Egipta Muhammedom Kamilom Amrom i ministrom odbrane Abdulfettahom Sisijem.

Državni sekretar SAD-a John Kerry večeras napušta Kairo i odlazi u Riyad, glavni grad Saudijske Arabije.

(Anadolija)