Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Iz minute u minutu - STANJE U SIRIJI

Sastali se predstavnici sirijske opozicije i aktuelne uprave

270views

U glavnom gradu Irana Teheranu održava se sastanak pod nazivom “Sirijski nacionalni dijalog” kako bi se pronašlo rješenje za sirijsko pitanje, javio je dopisnik agencije Anadolija.

U toku održavanja sastanka prisutnima će se obratiti ministar vanjskih poslova Irana Ali Ekber Salihi, predstavnici sirijske vlade i opozicije.

Prvi dio sastanka bio je predviđen za obraćanja ambasadora Rusije i Kine u Teheranu, kao i predstavnika Turske, Egipta, Libana, Iraka, Nikaragve i Brazila.

Predsjednik partije Saadet iz Turske Mustafa Kamalak izjavio je da se sirijsko pitanje mora rješiti bez vanjske intervencije.

Kamalak je kazao da je potrebno da se zajedničkim naporima Turske, Irana, Egipta i Pakistana pokuša naći riješenje za sirijsko pitanje.

U drugom djelu sastanka prisutnima će se obratiti predstavnici političkih, vjerskih, etničkih i manjinskih grupe iz Sirije kao i predstavnici sirijske vlade i opozicije.

(Anadolia)