Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Sarkozy predlaže stvaranje kontakt grupe za Siriju

445views

Francuski predsjednik Nikola Sarkozi (Nicolas Sarkozy) izjavio je večeras da je Pariz u konsultacijama sa arapskim i evropskim zemljama za stvaranje kontakt grupe za Siriju kako bi pronašli rješenje za krizu nakon što su Rusija i Kina stavile veto na rezoluciju Savjeta bezbjednosti UN.

“Francuska ne odustaje. U toku su konsultacije sa arapskim i evropskim partnerima za stvaranje `Grupe prijatelja francuskog naroda` s ciljem pružanja međunarodne podrške za provođenje tranzicionog plana Arapske lige”,  istakao je Sarkozi.

On je dodao da države, koje su blokirale usvajanje rezolucije u Savjetu bezbjednosti UN o Siriji “ohrabruju režim da nastavi sa svojom surovom i beskonačnom politikom”.

Rusija i Kina uložile su večeras veto na rezoluciju koju su podržale zapadne i arapske zemlje i u kojoj se poziva sirijski predsjednik Bašar el Asad da podnese ostavku zbog krvavog obračunavanja sa antivladinim demonstrantima.

(Srna)