Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Stanje u Siriji

SANA: Sirijska vojska ubila 22 pobunjenika u Halepu

366views

Ukupno 22 naoružana pobunjenika ubijena su u ofanzivi sirijske vojske na pobunjeničke položaje u sjeverozapadnoj pokrajini Halepu u utorak, javila je državna novinska agencija Sana.

– Oružane snage napale su skup terorističkih grupa u regiji Dar Ezzah u Halepu i ubile su 22 i ranile su 10 ostalih – navodi Sana, dodajući da svi napadnuti “teroristi” nisu bili Sirijci.

Sana je ranije javila da je pet ljudi poginulo i 26 je ranjeno u pobunjeničkom minobacačkom napadu na ulice Nile i Mokambo u Halepu.

Halep, najveći sirijski grad i ekonomsko središte, iznikao je kao glavno bojno polje u trogodišnjem sirijskom sukobu otkako su pobunjenici najavili “osloboditi” Halep od vladinih snaga u junu 2012.

Otada su borbe postale neprekidne, a pobunjenici su uspjeli osvojiti značajne površine teritorije u Halepu, ali su vladine snage nedavno pokrenule ofanzivu kako bi povratile kontrolu nad gradom.

(Fena)