Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Salkić: RS svoje rezultate popisa može okačiti mačku o rep

428views

Republika Srpska svoje rezultate popisa može okačiti mačku o rep, rekao je Ramiz Salkić, potpredsjednik RS. “Nama je bilo jasno da Banjaluka neće prihvatiti rezultate popisa ma kakvi da su oni bili, jer popis tretira BiH kao jedinstvenu zemlju i preduslov je za njen evropski put”, rekao je on. Dodao je da ne leži razlog odbijanja popisa u nekoliko desetina ili stotina hiljada Bošnjaka više na spisku.

“Vlast u RS grčevito ruši svaki mogući put BiH ka euroatlantskim integracijama”, rekao je on. Smatra da pod rukovodstvom Milorada Dodika, predsjednika RS, vlasti Srpske su se upustile u opasnu misiju razbijanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i razbijanja države BiH, najavljujući stalno njenu disoluciju.

“Nažalost, u tu kampanju aktivno se uključio Beograd, pružajući podršku takvom političkom kursu koji vodi Banjaluka. Tim činom ova vlast potkopava temelje RS, entiteta koji je nastao u Dejtonu”, zaključio je potpredsjednik RS.

(Saff.ba)