Vijesti

Salkić: Poslanici NSRS krenuli u rušenje ustavnog poretka BiH

543views

Potpredsjednik bh. entiteta RS, Ramiz Salkić, rekao je danas, 20. oktobra 2021. godine, reagujući na usvajanje Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima RS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, da će izostanak brze i efikasne reakcije nadležnih institucija i visokog predstavnika “dodatno ohrabriti separatiste da nastave svoje neustavne aktivnosti koje vode ugrožavanju mira u Bosni i Hercegovini”

“Pozivam državne organe zadužene da štite ustavni poredak Bosne i Hercegovine da odmah reagiraju i poduzmu mjere protiv narodnih poslanika koji su krenuli u rušenje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine”, kazao je Salkić.

Uputio je i poziv visokom predstavniku Christianu Schmidtu.

“Također, pozivam visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu da reagira u skladu sa mandatom kojeg ima na raspolaganju kao visoki predstavnik, te sankcionira narodne poslanike koji su krenuli u rušenje ustavnog poretka.

“Izostanak vaše brze i efikasne reakcije dodatno će ohrabriti separatiste da nastave svoje neustavne aktivnosti koje vode u potpuno ugrožavanje mira u Bosni i Hercegovini”, zaključio je Salkić.

(Vijesti.ba)