Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Saleh prisatao da preda vlast: Kraj nasilja u Jemenu?

441views

Predsjednik Jemena Ali Abdulah Saleh pristao je da potpiše plan o transferu vlasti na njegovog zamjenika, čime će biti okončana kriza koja tu zemlju potresa od januara, saopštio je danas istaknuti opozicioni lider Muhamed Basandava.

“Pregovori koji su vođeni protekla tri dana rezultirali su dogovorom da inicijativa zalivskih zemalja i mehanizmi za njeno sprovođenje budu sutra potpisani”, izjavio je Agenciji France Press Basandava, predsjednik Nacionalnog savjeta revolucionarnih snaga.

Šest članica Savjeta za saradnju u Zalivu, u zajedničkom planu pozvalo je Saleha da preda vlast svom zamjeniku Abdrabuhu Mansuru Hadiju i time okonča svoju 33-godišnju vladavinu, u zamjenu za imunitet od krivičnog gonjenja.

Saleh je dosad odbijao da potpiše sporazum, uprkos 10-mjesečnom nasilju u kojem su ubijene stotine, a ranjene hiljade ljudi.

(Tanjug)a