Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Salah: Assad je jevrej koji je okupirao vlastitu državu

380views

Lider Islamskog pokreta Palestine šejh Raid Salah stigao je u Tursku gdje će prisustvovati programu “Ostavština Osmanskog carstva u Jerusalemu u opasnosti”, koju organizuje Udruženje za zaštitu kulturne baštine i historijskih djela iz vremena Osmanskog carstva, javio je reporter agencije Anadolija.

Odgovarajući na pitanja novinara agencije Anadolija, Salah je kazao da je Arapsko proljeće imalo negativan uticaj na Izrael.

On je kazao da su se narodi u regiji oslobodili sa Arapskim proljećem te da je u skladu s tim, i Palestina sve bliža slobodi,

U vezi sa krizom u Siriji, Salah je kazao da je sirijski predsjednik Bashar al-Assad izgubio ugled svugdje u svijetu.

“Zemlje, pokreti i vlasti koje stoje iza Assada i koje mu pomažu, saučesnici su tog krvoprolića. Oni ne mogu pobjeći od toga. Sirijska vojska je danas vojska koja je okupirala svoju teritoriju, i koja je protiv svog naroda učinila isto ono što je Izrael učinio Palestincima. Da, Assad je jevrej koji je okupirao sam svoju državu”, izjavio je on.

(Anadolija)