Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

SAD zatvorile ambasadu u Siriji

350views
Sjedinjene Države objavile su u ponedjeljak da su zatvorile ambasadu u Damasku zbog pogoršane sigurnosne situacije u Siriji.

Glasnogovornica State Departmenta Victoria Nuland izjavila je da su ambasador Robert Ford i svo osoblje ambasade napustili zemlju, prenosi DPA.

Kazala je da sirijski režim “nije uspio da adekvatno odgovori” na sigurnosne brige američke i ostalih diplomatskih misija.

“Nedavna eskalacija nasilja, uključujući bombaške napade u Damasku 23. decembra i 6. januara, povećala je ozbiljnu brigu da naša ambasada nije dovoljnom zaštićena od oružanog napada”, izjavila je Nuland.

Ona je kazala da je pogoršana sigurnosna situacija, koja je dovela do prekida diplomatskih aktivnosti, “još jednom jasno pokazala opasni put koji je Asad izabrao, kao i nesposobnost režima da u potpunosti kontroliše situaciju u Siriji”.

(FENA)