Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

SAD razmišlja o novim sankcijama Siriji

403views

Sjedinjene Američke Države razmišljaju o novim sankcijama protiv sirijskog predsjednika Bachara al-Assada zbog krvavih represija režima na protuvladine demonstracije, rekao je jedan visoki zvaničnik američke administracije.

“Učinili smo puno u tom smjeru i trenutno razmatramo daljnje sankcije”, izjavio je u utorak pomoćnik državnog sekretara za ljudska prava Michael Posner.

Sjedinjene Države su saopćile krajem juna da su proširile sankcije protiv Sirije zbog okrutnog gušenja demonstrancija u ovoj zemlji.

Ove sankcije su zamrznule imovinu koju Sirija ima u Sjedinjenim Državama i zabranile svim preduzećima i državljanima da trguju s njom.

Predsjednik Barack Obama potpisao je 18. maja uredbu koja sankcionira njegovog sirijskog kolegu Bachara al-Assada i još šest ključnih zvaničnika režima.

Američki predsjednik upozorio je u utorak Siriju nakon napada na američko diplomatsko predstavništvo u Damasku i rekao: “Niko nema pravo da napada našu ambasadu”.

(FENA)