Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

SAD postavio ultimatum Rusiji zbog Halepa

481views

Američki državni sekretar John Kerry zaprijetio je danas da će prekinuti sve kontakte s Rusijom u vezi sa Sirijom, ukoliko se ne obustavi rusko i sirijsko bombardovanje Halepa.

State Department je objavio da je Kerry taj ultimatum iznio u telefonskom razgovoru sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovom.

Odgovornost Rusije

Kerryev portparol John Kirby je rekao da je američki državni sekretar izrazio ozbiljnu zabrinutost zbog napada ruske i sirijske vlade na bolnice, vodovod i druge civilne infrastrukturne objekte u Halepu.

Američki državni sekretar je rekao Lavrovu da SAD smatraju Rusiju odgovornom za korištenje zapaljivih i bombi za razbijanje bunkera u urbanim oblastima.

Kerry je kazao Lavrovu da su SAD spremne da “suspenduju sva američko-ruska bilateralna angažovanja o Siriji”, uključujući i predloženo partnerstvo u borbi protiv terorizma “ako Rusija odmah ne preduzme korake za obustavljanje napada na Halepu” i uspostavi prekid vatre.

(Agencije)