Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Iz minute u minutu - STANJE U SIRIJI

SAD oštro osudio Assadove napade na civile

247views

Sjedinjene Američke Države (SAD) oštro su osudile posljednje napade snaga odanih režimu predsjednika Bashara al-Assada na civile u Siriji.

“SAD oštro osuđuju napade na civile koje Assadove snage sprovode širom ratom zahvaćene Sirije, kao i događaj u mjestu Halfaya od prije nekoliko dana, kada su napadnuti civili koji sučekali u redu za hljeb”, navodi se u pisanoj izjavi glasnogovornika Ministarstva vanjskih poslova SAD-a Patricka Ventrella.

U izjavi se također navodi da nakon „ovih okrutnih napada, Assadov režim nema budućnosti u Siriji“. Ministarstvo vanjskih poslova SAD-a pozvalo je sve strane u Siriji da stanu protiv daljnjih stradanja sirijskog naroda i okončaju nasilje.

On je također naveo da će SAD i dalje podržavati napore specijalnog predstavnika Arapske lige i Ujedinjenih nacija za Siriju Ahdara el-Ibrahimija.

(Anadolija)