Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

SAD: Nećemo tolerirati prijetnje prema muslimanima

518views

Američke vlasti objavile su u srijedu kako neće tolerirati nikakve prijetnje protiv muslimana, koje su se masovno pojavile nakon napada u Orlandu, posebno u gradu iz kojeg potječe počinitelj Fort Pierceu, prenose agencije.

“Širenje prijetnji nije samo loše, nego je, u većini slučajeva, protivzakonito. To treba prestati”, rekao je savezni tužitelj za Floridu Lee Bentley na konferenciji za novinare, na kojoj je govorio o toku istrage tog masovnog ubistva, najgoreg u Sjedinjenim Američkim Državama nakon 11. septembra 2001. godine.

Masakr je počinio u nedjelju u noćnom klubu u Orlandu Amerikanac afganistanskog podrijetla Omar Mateen.

Ubio je 49 osoba, a 53 ih je ranjeno, od kojih su mnogi još u životnoj opasnosti.

“Te prijetnje odvraćaju pažnju od onoga što bi snage reda morale činiti”, dodao je Bentley.

I građani da pomognu

Predstavnik Federalnog istražnog biroa Ron Hopper kazao je na istoj konferenciji za novinare kako je “kršenje građanskih prava prioritet za FBI”.

“Istražit ćemo sve incidente protiv pojedinaca, posebno one vezane uz rasu, vjeru ili seksualnu orijentaciju”, rekao je.

Vlasti su pozvale i građane da im pomognu u istrazi.

Bentley i Hopper nisu željeli komentirati informacije po kojima je supruga napadača navodno optužena jer je znala za plan svog muža.

(Agencije)