Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

S. Arabija poslala 30.000 vojnika na granicu s Irakom

502views

Saudijska Arabija razmjestila je 30.000 vojnika na svoju granicu s Irakom nakon što su se irački vojnici povukli iz te regije, javila je u četvrtak televizijska stanica al-Arabiya u saudijskom vlasništvu.

Vodeći svjetski izvoznik nafte dijeli 800 kilometara dugu granicu s Irakom, gdje su pobunjenici iz Islamske države i ostale sunitske grupe zauzele gradove i mjesta u iznenadnoj ofanizivi na sjeveru zemlje.
 
Kralj Abdullah naredio je poduzimanje svih neophodnih mjera na zaštiti kraljevstva protiv potencijalnih “terorističkih prijetnji”, javila je u četvrtak saudijska državna novinska agencija SPA.
 
Al-Arabiya, sa sjedištem u Dubaju, javila je na svom websiteu da su saudijski vojnici krenuli u graničnu regiju nakon što su snage iračke vlade napustile položaje, ostavljajući granice sa Saudijskom Arabijom i Sirijom bez zaštite, prenosi Reuters.
 
Satelitski TV kanal javio je da je došao do snimka koji prikazuje oko 25.000 iračkih vojnika u pustinjskoj regiji istočno od iračkog grada Kerbale, povlačeći se s granice.  
 
Oficir na snimku koji je prikazala al-Arabiya izjavio je da je vojnicima naređeno da napuste položaje bez ikakvog objašnjenja. Autentičnost snimka nije se mogla odmah potvrditi.

(FENA)