Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

S. Arabija dala 80 miliona dolara palestinskoj samoupravi

324views

Saudijska Arabija je saopćila da je dala 80 miliona dolara Palestinskoj samoupravi koja se suočava s velikim financijskim teškoćama.

Kako je javila državna agencija Spa, suma koju je Saudijski fond za razvoj uplatio palestinskom ministarstvu financija predstavlja udio Rijada u podršci koju su arapske zemlje obećale palestinskim vlastima kojima predsjedava Mahmud Abas.

Suma pokriva četiri mjeseca troškova počevši od decembra 2013. godine, izjavio je stalni predstavnik kraljevstva pri Arapskoj ligi Ahmed Qattan, na kojeg se pozvala agencija Spa.

Arapska liga se obavezala 2012. godine da će uplaćivati 100 miliona dolara mjesečno u budžet palestinske samouprave kako bi pomogla isplatu plaća dužnosnicima.

Vlada u Ramallahu je usvojila nacrt budžeta za 2014. godinu u visini od 4,216 milijardi dolara, predvidjela deficit od 1,279 milijardi dolara, osim troškova razvoja, i stranu pomoć od 1,629 milijardi dolara.

(FENA)