Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Rusija, Turska i Iran potpisale sporazum o formiranju “zona bez sukoba” u Siriji

459views

Zemlje garanteri Turska, Rusija i Iran su danas, drugog dana četvrte runde pregovora u kazahstanskom glavnom gradu Astani potpisale sporazum o formiranju “zona bez sukoba” na području Sirije, javlja Anadolu Agency (AA).
Ovaj sporazum je potpisan u okviru glavnog sastanka četvrte runde pregovora u Astani, koja je počela jučer. Podsjetimo, vojna delegacija sirijske opozicije je na samom početku suspendirala svoje učešće u četvrtoj rundi mirovnih pregovora u Astani.

Delegacija naoružanih sirijskih opozicionih grupa je stranama u pregovorima dostavila spisak prijedloga i napustila pregovore zbog zračnih napada koje Rusija izvodi u Hami i Deri i zbog “teških uvjeta” za pregovaranje.

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov ranije je izjavio je kako bi formiranje zona bez sukoba u Idlibu, moglo otvoriti put za potpuni prekid sukoba u Siriji.

“Formiranje zone bez sukoba bilo bi bitan korak za potpuni prekid sukoba u Siriji”, naveo je Lavrov.

(AA)